väri ilman ellipsiä banner.jpg
 
 

Turku Food & Wine Festival

 at Forum marinum courtyard

Thursday 25.7 | 14-21

Friday & Saturday 26.-27.7 | 14-22

Linnankatu 72, Turku

Welcome to the third annual Turku Food & Wine FEstival! Early Bird tickets are on sale!

Our restaurant partners are restaurant Smör, Karu Izakaya, Antigone, Nomad food & Wine Miss Klose BBq and more will be announced soon!

Wines, Ciders & Craft Beers will be poured by Vindirekt, Viinitie, Let Me Wine, Chateau Carsin, Ainoa Winery, Kimito Brewing, Rocking bear BRewers, Linden Brewing and TExas Keeper Cider. More wine & drink partners will be announced soon <3

Tervetuloa jo  kolmannen kerran järjestettäville Turku Food & Wine festivaaleille! 

Menossa mukana ravintolat Smör, Karu Izakaya, Antigone, Nomad Food & Wine, Miss Klose BBQ ja lisää ravintoloita on vielä luvassa. 

Juomapuolella yhteistyössä ovat Vindirekt, Viinitie, Let Me Wine, Chateau Carsin, Ainoa Winery, Kimito Brewing, Rocking Bear Brewers, Linden Brewing, Moos on the loose brewing ja Texas Keeper Cider! Myös juomapuolen listausta tulemme täydentämään lähiaikoina <3

TURKU FOOD & WINE 2019

Tulevan kesän Turku Food & Wine Festivaalin järjestelyt ovat jo pitkällä! Mukana ovat ravintolat Karu Izakaya, Smör, Miss Klose BBQ, Nomad Food & Wine sekä viime vuonna debyyttinsä tehnyt naiskeittiömestareiden pop up Antigone. Maukkaat sekä myös vegaaniset jäätelöt tapahtumassa tarjoaa Nordic Gelato Factory. Herkulliset kahvit meille keittää Kakolanmäellä sijaitseva Frukt Coffee Roasters.

Viinit

Juomapuolen tarjonta tulee olemaan myös kattava, mukana ovat huippumaahantuojat kuten Vindirekt, Viinitie sekä Let Me Wine. Maahantuojia on luvassa myös muutama lisää ja näistä kerromme Instagramissa ja Facebookissa!

Mukana on myös tuttuun tapaan Chateau Carsin & Charivari Wines, jonka suomalainen viinintekijä Nea Berglund saapuu paikalle maistattamaan uusimpia viinejään. Myös palkittu kotimainen hedelmä- ja marjaviinejä valmistava Ainoa Winery liittyy kesällä joukkoomme. Muutama lisäys myös viinikumppaneihimme on vielä luvassa!

Olut

Ei viiniä ilman olutta, sanomme! Pitkäaikaiset ystäväpanimomme Kimito Brewing, Linden Brewing, Moose on the Loose Brewing ja Rocking Bear Brewers saapuvat Turkuun tuoreiden oluthanojensa kanssa. Lisää panimoita on myös luvassa ja tarkemmat oluet kerromme lähempänä tapahtumaa!

Siiderit

Siiderit ovat olleet tärkeässä roolissa jo useampana vuonna tapahtumissamme. Tämän vuoden yksi uutuustuottajistamme on Texas Keeper Cider, joka saapuu luoksemme Teksasin Austinista. Texas Keeper on viininteon siideriin vaihtaneen Nick Doughtyn ja hänen partnerinsa Lindsey Peebles luomus, joka sijaitsee ruoasta ja musiikista tunnetun Austinin laidalla. Doughtyn sukujuuret ovat osittain Skandinaviassa ja he ovat halunneet jo vuosia matkustaa pohjoismaihin maistattamaan siidereitään ja tutustumaan isovanhempiensa synnyinalueihin. Tulkaa siis sanomaan Moi amerikkalaisille ystävillemme ja maistamaan käsityöläissiidereitä Yhdysvalloista!

Mukaan kesän tapahtumaan tulee myös Kuura Cider, joka kuuluu Suomen ehdottomiin siiderin edelläkävijöihin. Myös Varsinais-Suomen uusimpiin siiderimöihin kuuluva Skärgårdscider tulee paikalle uusien vuosikertojen kanssa! Tarjolla tapahtumassa on myös iso rivi latvialaisen Mr. Plum -siiderimön pullotteita sekä jo viime vuonna tapahtumassa vierailleen Tori Siidritalun omenakuohuvia.

Tervetuloa!

Viime vuosien tapaan panostamme alueen viihtyvyyteen rakentamalla runsaasti istumapaikkoja, telttoja ja vesipisteitä tapahtuma-alueelle. Kahvitarjoilusta tapahtumassa vastaa Turkulainen Frukt Coffee Roasters, joka sijaitsee aivan tapahtuman paikan vieressä Kakolanmäellä.

Tervetuloa siis mukaan maistamaan ja nauttimaan Turun kesästä kanssamme!


Yhteistyössä mukana


Tastingit

Tervetuloa Turku Food & Wine Festivaalin laadukkaisiin, mutta rennolla otteella järjestettäviin viini- ja olut -tastingeihin. Viinialan huippuosaajat pitävät tastingejä tapahtumassa päivittäin. 

Tastingeihin voit ostaa liput alle olevasta linkistä ja lisätiedot ja aikataulut tastingeihin löydät alta!

Kaikkiin tastingeihin on neljä lippuvaihtoehtoa: yksi joka ei sisällä sisäänpääsyä tapahtumaan sekä kolme, joihin kuuluu myös sisäänpääsy Turku Food & Wine Festivaalille yhdistettynä eri suuruisiin saldovaihtoehtohin (0€, 30€ & 50€) maksukortille tapahtumassa.

Perjantai / Friday

15.00 Kuohuviinien rakastettavat kuplat | Kalle Naatula

16.45 Charivari Wines viinintekijätasting

16.45 Texas Keeper cider (in english)

18.30 Saksalaiset Rieslingit

18.30 Saison & Sahti | Moose on the loose Brewery

20.15 Parhaat kesäviinit | Kalle Naatula

Torstai / Thursday

16.45 Oranssiviini -tasting

18.30 Chateau Carsin tynnyrinäytteet ja tee oma viini -tasting

18.30 Ainoa Winery | Wines from Finnish Forests (in English)


Lauantai / SAturday

15.00 Alkuviinien alkeet -tasting

16.00 Samppanjatasting Suomen Joutsenella

16.45 Oranssiviini -tasting

16.45 Texas Keeper cider (in english)

18.00 Parhaat kesäviinit | Kalle Naatula

18.30 Riedel -lasitasting | Lasilla on väliä

18.30 Saison & Sahti | Moose on the loose Brewery

20.15 Kuohuviinien rakastettavat kuplat

20.15 Kimito Brewing - tarinoita ja olutta


Saksalaiset Rieslingit -tasting | Perjantaina 18.30

Maailman parhaimmat Rieslingistä valmistetut viinit tulevat Saksasta, rypäleen kotimaasta. Tervetuloa maistamaan viisi Saksan eri viinialueilta tulevaa valkoviiniä yhdessä Suomen palkituimman sommelierin Heidi Mäkisen kanssa.

Heidi Mäkinen on Master of Wine -opintojansa viimeistelevä viinialan ammattilainen, joka valittiin 2016 maailman 8. parhaaksi sommelieriksi Argentiinan Mendozassa järjestetyissä sommelierien maailmanmestaruuskilpailuissa.


Oranssit viinit | Torstai 16.45 | Lauantai 16.45

Myös kuorikontaktiviineiksi kutsutut oranssit viinit ovat laaja kategoria viinejä, joiden valmistus loppui lähes kokonaan 1900-luvulla teollisen viinintuotannon vallatessa maailman. Kuluvalla vuosikymmenellä oranssit viinit ovat löytäneet taas tukevan jalansijan maailmassa ja tässä tastingissä maistellaan viittä hyvin erilaista kuorikontaktiviiniä ja kerrotaan sen valmistuksesta, historiasta ja tulevaisuudesta.

Tastingin pitää Samuli Pasanen, joka oli ensimmäisen kerran mukana tekemässä oranssia viiniä vuonna 2014. Samuli on myös yksi Turku Food & Wine Festivalin järjestäjistä ja vannoutunut oranssien viinien ystävä.


Tynnyrinäytteet ja tee oma viini -tasting | Torstai 18.30

Chateau Carsin on suomalaisen perheen pyörittämä viinitila Ranskan Bordeaux'ssa. Carsinin viinintekijä Nea Berglund tuo Turkuun tynnyrinäytteitä vuoden 2018 sadon eri rypälelajikkeista valmistetuista punaviineistä. Tastingissä maistellaan näitä vielä tynnyrissä kypsyviä viinejä samalla kun Nea kertoo viininvalmistuksesta Bordeaux’ssa.

Tastingin lopuksi kaikki saavat tehdä myös oman sekoituksensa viineistä ja samalla maistellaan Chateau Carsinin aikaisemman vuoden viiniä, joka on jo sekoitettu ja pullotettu. Pystytkö itse parempaan?


Texas Keeper Cider (in English) | Friday at 16.45 | Saturday at 16.45

Texas Keeper is an Austin based craft cidery founded by Nick Doughty and his partner Lindsey Peebles. The cidery sources the best apples for ciders from all over the United States and are coming to Europe for the first time to present and taste their ciders.

The tasting will be held by Nick, who is a winemaker by education but turned to ciders as winegrowing in their home area of Austin was not a viable option. Nick will taste all the ciders imported to Finland and will tell their story of building their dream in the beautiful outskirts of Austin.


Charivari Wines  -tasting | Perjantai 16.45

Viinintekijä Nea Berglund kertoo autenttisista viineistään, jotka valmistetaan luomutarhoilta ja ne tehdään ilman filtteröintejä tai kirkastuksia, mahdollisimman luonnonmukaisesti ja alkuperää kunnioittaen.

Charivarin viinit leikittelevät klassisen ranskalaisen viininvalmistuksen molemmin puolin, ja osa niistä valmistetaan mm. amforoissa, toiset taas paikallisittain tammitynnyreissä. Tastingissa maistetaan 5 eri viiniä.


Alkuviinien alkeet | Lauantai 15.00

Tervetuloa tutustumaan alkuviineihin Let Me Winen Toni Ferin opastuksella. Tastingin aikana maistetaan viisi erilaista viiniä, käydään läpi vuoden 2019 trendikkäimmät viinityypit ja sekä käydään suodattamatonta keskustelua viinistä.

Let Me Wine on Helsingin Kalliossa sijaitseva maahantuonti joka keskittyy alkuviineihin. Toni Ferin lisäksi taustalla häärii ravintola Grönin ja Way Bakery & Wine Bar:in ravintoloitsijat Lauri Kähkönen ja Toni Kostian.


Saison & Sahti - Moose on the Loose oluttasting | Perjantaina 18.30 | Lauantaina 18.30

Kesä on raikkaan belgialaisen Saison -oluen aikaa! Tervetuloa maistamaan porilaisen Moose on the Loose panimon kolmea erityyppistä Saisonia sekä aitoa suomalaista maalaisolutta, eli Sahtia. Moose on the Loose on niittänyt mainetta sahdistaan, joten nyt on hyvä tilaisuus päästä maistamaan sekä kuulemaan kuinka tätä suomalaista perinneolutta valmistetaan laadukkaasti.

Muutamia lisätastingejä on vielä odotettavissa, joten jos et löydä haluamaasi maistelua ylläolevista, ei hätää! Pyrimme julkaisemaan kaikki tapahtuman tastingin nopealla aikataululla.


Kimito Brewing - Tarinoita ja olutta | Lauantaina 20.15

Tässä tastingissä kuullaan Kimito Brewingin perustajan Jonas Sahlbergin tarinoita panimoyrittäjyydestä ja maistetaan viittä panimon tuotetta ja puhutaan oluesta, sen tekemisestä ja välillä keskustelu lähtee myös positiivisesti ohiraiteille.

Jos haluat viihdyttävän ja maukkaan olut -tastingin ilman liiallista hifistelyä, mutta runsaalla viihteellä, niin Kimito Brewingin -maistelu on valintasi.


Kesän parhaat viinikaverit Suomen Joutsenella | Lauantaina 18.00 & Perjantaina 20.15

Bongaa kesän riennoissa maistuvat viinit. Viinitastingissa maistetaan viittä viiniä: yhtä kuplivaa sekä kahta valkoista ja punaista. Sortimentista löytyy viinikavereita aina mökkinaposteltavista tuunatumpienkin grilliherkkujen kylkeen. Näitä raikkaita viinejä yhdistää myös huikea juotavuus, ja ne ovat kulauteltavissa sellaisenaankin.

Varaa paikkasi ja poimi suven viinivinkit!

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa.


Kuohuviinien rakastettavat kuplat | Perjantaina 15.00 & Lauantaina 20.15

Suuntaa seikkailulle kuplajuomien maailmaan sekä poimi löydöt ja vinkit. Viinitastingissa maistetaan viittä viiniä tutustuen erilaisiin kuohuviinityyleihin ja valmistusmenetelmiin sekä viinin rakenteeseen ja aromeihin. Setissä on myös spessumpaa kuplivaa, ja suoran kruunaa upea erikoisherkku.

Tule ja bongaa parhaat vinkit kupliviin juhliin!

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa.


Viiden samppanjan suora Suomen Joutsenella | Lauantaina 16.00

Tiedätkö mistä samppanja saa suloiset kuplansa? Tässä tastingissa maistetaan viiden eri samppanjatalon antimia tutustuen Champagnen viinialueeseen, samppanjan valmistukseen sekä rypälelajikkeisiin. Tarjolla on myös muutama todellinen helmi.

Heittäydy samppanjan pyörteisiin!

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa.

Katso lisää:

naatula.com

@knaatula


Ainoa Winery - Wines from Finnish Forests (in English) | Thursday 18.30

Some say winemaking is an art. Others insist it is a science. We just thought it was fun. It was a hobby for us in the US, and we kept at it when we immigrated to Finland, even though we couldn’t find wine grapes. We just started trying local ingredients to see what we could get.

And what did we get?

In 2016 our blueberry wine Sametti became the first Finnish wine to win a gold medal in an international competition (in California).

In 2017 our raspberry wine Vaapukka became the first wine made from berries to win a trophy in Paris (at the Vinalies Internationales).

In 2018 we were given the Finnish Food Culture Fund award for “Innovative, creative and ground-breaking activity that has had a significant impact on the development of Finnish food culture.”

In 2019 we were picked to represent Finland at the Embla Nordic Food awards, and overcame the finalists from Iceland, Åland, Sweden, Faeroe Islands, Norway and Denmark to earn the title of “Nordic Food Artisan of the Year”

And yes, we are still having fun.

Make great wines is fun when you start with the right ingredients, and Finland has the best berries in the world. Come experience how good non-conventional wines can be.