Turku

food & WINe

Festival

27-29. heinäkuuta 2017

Ruoka- ja viinifestivaali Aurajoen rannassa. Annoksia kaupunkimme parhaiden keittiömestareiden käsistä, lähiseudun raaka-aineista sekä viinejä maan parhaimpien maahantuojien kätköistä.  

 

Turku Food & Wine Festival

 Forum marinumin pihalla

Linnankatu 72, Turku

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille sekä yhteistyökumppaneillemme.

Nähdään ensi vuonna!

 


Usein kysyttyä

Mikä on Turku Food & Wine Fest?

Heinäkuussa 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty ruoka- ja viinitapahtuma Turun jokirannassa, Forum Marinumin pihamaalla. Tuoreet ja paikalliset raaka-aineet muuttuivat paikallisten keittiömestareiden käsissä upeiksi annoksiksi, joiden seuraksi vieraat saivat ostaa viiniä, käsityöläisoluita ja -siidereitä laseittain tai jakaa pullon ystävien kesken.

Ensimmäisenä vuotena tapahtumassa oli mukana ravintolat Smör, Kuori, Gustavo, MexMex, Tres sekä Wood & Fire Craft Pizza Company

Tiedotamme ensi kesän Turku Food & Wine Festivaalista kevään 2018 aikana :) 

RAvintolat

Mukana tapahtumassa ovat ravintolat Smör, Kuori, Gustavo, MexMex sekä Wood & Fire Craft Pizza Company. Olemme erittäin iloisia kattauksesta, sillä jokainen ravintola edustaa kaupunkimme parhaimmistoa omalla sarallaan.

Smör

Viimeisen vuosikymmenen ajan Smör on ollut Turun ravintolamaailman ehdotonta kärkkikastia. Smörissä inspiroidutaan skandinaavisen keittiön rehellisestä ja rouheasta ruoasta. Jokainen annos on käsityönä tehty taidonnäyte, joka valmistetaan ammattitaidolla sesongin parhaista raaka-aineista.

Gustavo

Gustavon pöydät notkuvat välimerellisistä herkuista, jotka valmistamme taidolla kauden parhaista raaka-aineista. Perustajien intohimo välimeren keittiöön ja alueen viineihin näkyy ja maistuu jokaisella ateriallasi.

Kuori

Kuori food and wine on kahden naisen unelma ravintolasta, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa kasviksista modernilla tavalla. Kuoren sisällä sykkii cuori, sydämet. Tässä turkulaisessa kasvisravintolassa ruokaa tehdään rakkaudella ja se näkyy ja kuuluu, sillä kauneutta on tarjolla kaikille aisteille.


Mex Mex

Mex-Mex on autenttisia meksikolaisia makuja tarjoava perheravintola itäisessä keskustassa. Ravintolaa pyörittävät Tolucasta, Meksikosta kotoisin olevat Rodriguezin veljekset. Tuoreet raaka-aineet sekä pitkä kokemus myös fine dining -puolelta takaavat herkulliset maut sekä kauniit annokset. 

 

 

 

Food & Fire Craft Pizza Company

Uusiseelantilainen pizzamestarimme Jason McArdle on innoissaan saadessaan loihtia mitä maukkaimpia italialaistyylisiä pizzoja Itämeren tällä puolen. Hänen todellinen intohimonsa on napolilaistyylinen pizzapohja. Hänen valmistamansa artesaanipizzan pohjataikina on hitaasti nostatettu. Aidossa napolilaisessa pizzassa on hillitysti täytettä, reunan ilmakuplat ovat isoja ja satunnaisia. 

Jason on vuosien varrella työskennellyt Turun parhaissa ravintoloissa ja ansioitui Helsingissä 2017 Suomen ensimmäisessä Pizzamestari kilpailussa toiseksi.

tres

Tres

Helmikuussa Hansa-kortteliin avautuneen Tres-ravintolan ruoka ammentaa Espanjasta ja keittiöstä vastaa Minna Merisaari. Tres'n menusta löydät modernit tapakset sekä laajasti mereneläviä, 

Instituutioksi muodostuneen Hansan Hesburgerin vaihdettua osoitettaan ravintolatila koki täyden muodonmuutoksen Mira Helenin ottaessa tilan vastuulleen. Tres on auki seitsemän päivää viikkossa ja iloinen henkilökunta ottaa hymyllä vastaan niin turkulaiset kuin vierailijat.